Om Inyett

Välkommen till Inyett

Vi finns för att skapa ett säkert och kontrollerat finansiellt klimat för alla organisationer och människorna i dem. Genom att addera intelligent teknologi till organisationens dagliga verksamhet, förändrar vi sättet som betalningar kontrolleras på.

Vi erbjuder våra kunder lösningar som ger dem möjlighet att genomföra säkra betalningar. Vi gör det genom att uppmärksamma onödiga risker och oavsiktliga misstag. För att det är tryggt att veta att du har kontroll.

Välkommen till Inyett!

Idén

Det började med
en resa till söderhavet

2009 fick en kvinna i Skåne en felaktig inbetalning på sitt konto från en kommun. När kommunen skulle betala ut de vanliga 3 980:- blev det istället 398 000:-. Kvinnan valde att resa till Söderhavet och spendera en stor del av pengarna. När hon återvände begärde kommunen pengarna tillbaka, men domstolen fastslog att kvinnan ”handlat i god tro”!

Så föddes Inyetts affärsidé om säkra betalningar.

Kort om Inyett

Inyett grundades 2009 och sedan dess har mycket hänt.
Här är den korta versionen.

2009

Inyett grundas

De första tankarna om Inyett tar form ur en vision från vårt geni Johan Henckel. Utmaningen startar som ett projekt genom Lunds Universitet.

2011

Tjänsten lanseras

Inyett lanseras för den svenska marknaden, först under namnet Guardian.

2013

100 svenska kommuner

I mitten på 2013 får Inyett sin etthundrade kommunkund i Sverige.

2015

200 svenska kommuner

Under hösten 2015 arbetar 200 svenska kommuner aktivt i Inyett. Dessutom har flera privata bolag fått upp ögonen för tjänsten.

2016

Partner

Vänskap knyts mellan Inyett och världens största revisionsbyrå PwC.

2017

Kvalitetssäkrade

Inyett certifierar sig inom ISO9001 och ISO14001. Ett utgivningsbevis tilldelas verksamheten och så småningom även rättigheten att bedriva kreditupplysnings­verksamhet.

2018

Inyett Norge

Efter några år av exklusivitet för svenska kunder, expanderar Inyett sin tjänst till Norge och de första norska kommunerna ansluter sig.

2020

Välkomna Visma!

Inyett blir ett företag inom Visma, ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.